Наслов:

ПРВ ПРЕТПЛАТНИЧКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Издадено на: 30.10.1960
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5049 | Страна: 8

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар од Бруно Бјелински; Концерт за хорна и оркестар бр. 1 во Де дур од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Ванчо Чавдарски–диригент, Р. Македонија; Јосип Тонжетич–кларинет, Р. Хрватска; Јоже Фалоут–хорна, Р. Словенија

Клучни зборови:
1960 Бруно Бјелински Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јоже Фалоут Јосип Тонжетич Концерт за кларинет и оркестар Концерт за хорна и оркестар бр. 1 во Де дур Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок: