Наслов:

УСПЕШЕН ДЕБИ НА ДИРИГЕНТОТ МИХАЈЛО НИКОЛОВСКИ И ПИЈАНИСТКАТА ЈАСМИНКА ЧАКАР


Издадено на: 25.10.1960
Автор: Д. Д.
Периодика: Нова Македонија
Страна:

Програма:
Концерт за клавир и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт и дела од Јозеф Хајдн и Томислав Зографски
Учесници:
Михајло Николовски–диригент, Р. Македонија; Јасминка Чакар–пијано, Р. Македонија; Битолски симфониски оркестар

Клучни зборови:
1960 Битолски симфониски оркестар Волфганг Амадеус Моцарт Јасминка Чакар Јозеф Хајдн Концерт за клавир и оркестар Михајло Николовски Музичка академија во Белград Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат