Наслов:

СЛОВЕНЕЧКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ


Објавено на: 01.10.1960
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: „Културен живот",

Програма:
Симфонија бр. 9 од Бетовен.
Учесници:
Словенската филхармонија; диригент: Бого Лесковиц

Клучни зборови:
Бого Лесковиц 1960 Радио Скопје Симфонија бр. 9 Бетовен Драгослав Ортаков Словенската филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат