Наслов:

КОНЦЕРТ НА КУД „КОЧО РАЦИН“ ВО САЛАТА НА НАРОДНИОТ ТЕАТАР


Издадено на: 24.06.1960
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 4940 | Страна: 4

Програма:
Народни игри и песни од Македонија (Арамиското, Чивте-чивте), Србија, Хрватска, Далмација и од циганското национално малцинство
Учесници:
КУД Кочо Рацин, Р. Македонија; Кирил Манчевски–солист

Клучни зборови:
1960 Арамиското Кирил Манчевски КУД Кочо Рацин КУД Цветан Димов Народен театар на Скопје Тодор Скаловски Чивте-Чивте

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат