Наслов:

УСПЕШЕН НАСТАП НА КУД „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“


Издадено на: 23.06.1960
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 4939 | Страна: 4

Програма:
Фолклорни игри и народни песни од Повардарјето, Источна Македонија, Србија, Хрватска, како и шиптарски народни песни
Учесници:
КУД Владо Тасевски, Р. Македонија; солисти: Симеон Гугулески, Гани Груби

Клучни зборови:
1960 Александар Линин Александар Сариевски Васил Хаџиманов Вера Кличкова Гани Груби Ганчо Пајтонџиски Драги Петрушевски Источна Македонија КУД Владо Тасевски КУД Кочо Рацин Симеон Гугулески Србија Тешкото Тодор Скаловски Фестивал на фолклорни и пеачки групи од Скопската околија Фолклорни игри и народни песни Повардарие Хрватска шиптарски народни песни

Оригинален извадок: