Наслов:

НАСТАП НА ПЕАЧИТЕ И ЗАБАВНИОТ ОРКЕСТАР НА РАДИО СКОПЈЕ


Објавено на: 23.06.1960
Автор: Бранко Глигоров
Периодика: Нова Македонија
Број: 4939 | Страна: 4

Програма:
Њуман, Пол Енка, Хајнц Гиц, Димитри Тјомкин, Слободан Николовски, Петар Пешев, Димитар Масевски, Кочо Петровски
Учесници:
Љупка Апостолова, Нина Спирова, Христо Крстевски, Јовица Брбуловиќ, Зоран Георгиев, Забавниот оркестар на Радио Скопје,

Клучни зборови:
Слободан Николовски Бранко Глигоров Петар Пешев Нина Спирова Димитар Масевски Христо Крстевски Кочо Петровски Јовица Брбуловиќ Зоран Георгиев Забавниот оркестар на Радио Скопје Њуман Пол Енка Хајнц Гиц 1960 Димитри Тјомкин Љупка Апостолова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат