Наслов:

УСПЕШНА КОНЦЕРТНА ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА „ОРФЕЈ“ ВО БИТОЛА


Издадено на: 14.06.1960
Автор: Д.Д.
Периодика: Нова Македонија
Број: 4932 | Страна: 4

Програма:
Опера „Орфеј и Евридика“ од Кристоф Вилибалд Глук
Учесници:
Скопска опера; солисти: Ана Липша, Зина Креља, Марија Христова; Младински хор; Битолски симфониски оркестар; Ѓорѓи Здравев–диригент, Р. Македони

Клучни зборови:
1960 Ана Липша Битола кино Трудбеник Битолски симфониски оркестар Ѓорѓи Здравев Зина Креља Кристоф Вилибалд Глук Марија Христова Младински хор Опера Орфеј и Евридика Севилски бербер Скопска опера Џоакино Росини

Оригинален извадок: