Наслов:

НАСТАПИЈА КУД „ЦВЕТАН ДИМОВ“ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ“


Издадено на: 06.06.1960
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 4941 | Страна: 4

Програма:
Народни игри, народни песни („Радо, радо...“ исполнител: Гоги Петковски) и современи шлагери („Марина“ и др.)
Учесници:
КУД Цветан Димов, Р. Македонија; КУД Орце Николов, Р. Македонија

Клучни зборови:
1960 Гоги Петковски КУД Орце Николов КУД Цветан Димов Марина Народни игри Народни песни Современи шлагери Стил Тодор Скаловски Томи Фестивал на фолклорни и пејачки групи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат