Наслов:

КИРИЛ СПИРОВСКИ И ЈУРИЈ БУКОВ ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Објавено на: 16.05.1960
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Серенада во три става од Емил Хлобил, Концерт за пијано и оркестар во Es-dur од Бетовен и Симфонија бр. 5 „Од новиот свет“ од Дворжак .
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Кирил Спировски; Јуриј Буков - пијано

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Бетовен Дворжак Јуриј Буков Драгослав Ортаков Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Од новиот свет 1960 Серенада во три става Радио Скопје Емил Хлобил Симфонија бр. 5 Кирил Спировски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат