Наслов:

АИДА НА ГАЛИНА ВИШЊЕВСКАЈА


Издадено на: 06.05.1960
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 4898 | Страна: 4

Програма:
Опера „Аида“ од Ѓузепе Верди
Учесници:
Галина Вишњевскаја–сопран, Русија; останати солисти: Ана Липша–Тофовиќ, Марио Ѓуранец, Методија Илиевски, Енцо Серини, Коста Шуваковиќ; Ино Перишиќ–диригент

Клучни зборови:
1960 Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Галина Вишњевскаја Енцо Серини Ино Перишиќ Коста Шуваковиќ Марио Ѓуранец Методија Илиевски Опера Аида Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат