Наслов:

КОНЦЕРТ НА ПИНА КАРМИРЕЛИ


Издадено на: 24.04.1960
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 4889 | Страна: 9

Програма:
Италијанска свита (на тема од Перголези) од Игор Стравински, Партита во де мол на Јохан Себастијан Бах, Кројцерова соната оп. 47 во А дур од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Пина Кармирели–виолина, Италија; Андреја Прегер–пијано

Клучни зборови:
1960 Андреја Прегер Владо Чучков Игор Стравински Италијанска свита на тема од Перголези Јохан Себастијан Бах Кројцерова соната оп. 47 во А дур Лудвиг ван Бетовен Партита во де мол Пина Кармирели

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат