Наслов:

ЕДНА ВЕЧЕР СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 18.04.1960
Автор: Р. Куз.
Периодика: Нова Македонија
Страна:

Програма:
Увертирата „Ифигенија во Аулида“ од Кристоф Вилибалд Глук, Класична свита за флејта, обоа и гудачки оркестар од Томислав Зографски, Концерт за клавир и оркестар во Ес дур од Франц Лист, Симфонија бр. 2 во Де дур од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска филхармонија; Ладислав Палфи–пијано, Р. Македонија; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1960 Белград Ѓура Јакшиќ Ифигенија во Аулида Класична свита за флејта обоа и гудачки оркестар Концерт за клавир и оркестар во Ес дур Кристоф Вилибалд Глук Ладислав Палфи Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Миховил Логар Симфонија бр. 2 во Де дур Стана Ѓуриќ Клајн Станојло Раичиќ Тодор Скаловски Томислав Зографски Увертира Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат