Наслов:

ПИЈАНИСТОТ КЕНДАЛ ТЕЈЛОР ПРЕД СКОПСКАТА ПУБЛИКА


Објавено на: 08.04.1960
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Фантазија во c-moll од Бах, Соната оп. 57 и оп. 110 од Бетовен и дела од Фултон, Шуберт, Лист и Шопен.
Учесници:
Кендал Тејлор - пијано, Англија

Клучни зборови:
Бах Шопен Шуберт Лист Соната оп. 110 Фантазија во c-moll Кендал Тејлор 1960 Соната оп. 57 Радио Скопје Фултон Бетовен Драгослав Ортаков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат