Наслов:

БЛАНШ ТЕБОМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 04.04.1960
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 4883 | Страна: 4

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Бланш Тебом–мецосопран; останати солисти: Злата Чипико, Енцо Серини, Коста Шуваковиќ, Методија Илиевски, Марио Ѓуранец; Ино Перишиќ–диригент

Клучни зборови:
1960 Амнерис Бланш Тебом Владо Чучков Енцо Серини Злата Чипико Ино Перишиќ Коста Шуваковиќ Марио Ѓуранец Методија Илиевски Метрополитен опера Опера Аида Радамес Скопска опера Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат