Наслов:

15 ГОДИНИ МУЗИЧКА ДЕЈНОСТ BO НРМ


Издадено на: 13.03.1960
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 4852 | Страна: 9


Клучни зборови:
1960 Аспарух Хаџи Николов Атанас Бадев Благоја Ивановски Ватрослав Лисински Висока педагошка школа Властимир Николовски Глигор Смокварски Грегор Рихар Ипавец Живко Фирфов Здружение на композитори Здружение на музички педагози Здружение на музички уметници Здружение на оперски и симфониски музичари Здружение на оперски хористи Иван Зајц Илија Тодоровски Јован Кукузел Кирил Македонски Корнелије Станковиќ Ладислав Палфи Македонска филхармонија Македонски фолклор Музичка академија Панче Пешев Петре Богданов Кочко Радио Скопје Радио хор Ристо Савиќ Симфониски оркестар на Радио Скопје Средна музичка школа Стеван Мокрањац Стефан Гајдов Таки Хрисик Танец Тихомир Карапанчев Тодор Скаловски Тома Прошев Томислав Зографски Трајко Прокопиев Фолклорен институт

Оригинален извадок: