Наслов:

ЈАГУШТ И МУРАН ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Објавено на: 14.12.1959
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Увертирата кон операта „Порин“ од Лисински, Концерти за пијано и оркестар од Бетовен и Равел и Симфонија во d-moll од Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Младен Јагушт, Србија; Јурица Мураи - пијано

Клучни зборови:
Равел Лисински Симфонија во d-moll 1959 Јурица Мураи Радио Скопје Увертирата кон операта Порин Концерт за пијано и оркестар Младен Јагушт Македонска филхармонија Бетовен Драгослав Ортаков Франк

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат