Наслов:

ПРВА ИЗВЕДБА HA 9- ТА БЕТОВЕНОВА СИМФОНИЈА ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 18.10.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4729 | Страна: 8

Програма:
9-та Симфонија од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Словенечка филхармонија; Бого Лесковиц - диригент, Словенија; солисти: Нада Видмарјева–сопран, Богдана Стритарјева–алт, Митја Грегорач–тенор, Здравко Ковач–бас-баритон

Клучни зборови:
1959 9-та Симфонија Богдана Стритарјева Бого Лесковиц Бранко Каракаш Здравко Ковач Лудвиг ван Бетовен Митја Грегорач Нада Видмарјева Словенечка филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат