Наслов:

РЕФЕРАТ НА МАКЕДОНСКИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ ВО НОБ


Издадено на: 22.08.1959
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 4680 | Страна: 5

Учесници:
Живко Фирфов - етномузиколог, Р. Македонија

Клучни зборови:
1959 Бранислав Русиќ Еманиел Чучков Живко Фирфов Кирил Ќамилов Конгрес на фолклористите на Југославија Блед Македонски народни песни во НОБ Ристо Проданов Тодор Скаловски Харалампие Поленаковиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат