Наслов:

ПРВ НАСТАП НА АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ


Објавено на: 29.06.1959
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Увертирата-фантазија „Ромео и Јулија" од Чајковски, Концерт за пијано и оркестар во G-dur и Симфонија бр. 8 од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Зорица Димитриевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
Драгослав Ортаков Концерт за пијано и оркестар во G-dur Ромео и Јулија Увертирата-фантазија 1959 Радио Скопје Симфонија бр. 8 Александар Лековски Зорица Димитриевиќ Чајковски Македонска филхармонија Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат