Наслов:

ГОДИШНА СМОТРА НА НАЈМЛАДАТА МУЗИЧКА ГЕНЕРАЦИЈА


Издадено на: 29.06.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4634 | Страна: 4

Програма:
Дела од Шуберт (Приспивна песна), Моцарт, Черни, Мокрањац, Мац, Шуман, Барток, Калински, Вивалди (Концерт во а мол; Концерт во ге мол), Бах, Корсаков (По рекичката) и др.
Учесници:
Основно музичко училиште Скопје, Р. Македонија; Стеван Драгомански - диригент, Р. Македонија; Димитрије Бужаровски–пијано, Р. Македонија; Димитар Румен–виолина, Р. Македонија; Соња Пејова–пијано, Р. Македонија; Султана Тупурковска– пијано, Р. Македонија; Љубомир Тасев - пијано, Р. Македонија; Светлана Корда– пијано, Р. Македонија; Валери Стефановски– пијано, Р. Македонија; Ловорка Кралиќ– пијано, Р. Македонија; Марија Тавчар– пијано, Р. Македонија; Илија Темков– виолина, Р. Македонија; Славјанка Таџер– виолина, Р. Македонија; Томислав Нечев– виолина, Р. Македонија; Снежана Петрова– виолина, Р. Македонија; Мирослав Димитриев– виолина, Р. Македонија; Билјана Гаврилска– виолина, Р. Македонија; Симеон Ќорпашев– виолончело, Р. Македонија; Симеон Апостолски– виолончело, Р. Македонија; Љупка Хаџигерова–пијано, Р. Македонија; Снежана Петрова–диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1959 Антонио Вивалди Бела Барток Билјана Гаврилска Бранко Каракаш Валери Стефановски Волфганг Амадеус Моцарт Димитар Румен Димитрије Бужаровски Иво Лотка Калински Илија Темков Јохан Себастијан Бах Карл Черни Концерт во а мол Концерт во ге мол Ловорка Кралиќ Љубомир Тасев Љупка Хаџигеоргиева Марија Тавчар Мирослав Димитриев Нада Костова Николај Римски Корсаков Основно музичко училиште По рекичката Приспивна песна Роберт Шуберт Роберт Шуман Рудолф Мац Светлана Корда Симеон Апостолски Симеон Ќорпашев Славјанка Таџер Снежана Петрова Соња Пејова Стеван Драгомански Стеван Мокрањац Султана Тупурковска Томислав Нечев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат