Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЧАВДАРСКИ ПО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА ВО ХАМБУРГ


Објавено на: 15.06.1959
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
„Фолклорните импресии" од Благоја Ивановски, Концертот за обоа и оркестар од Новак и Симфонија бр. 5 од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Кирчо Давидовски - обоа

Клучни зборови:
Фолклорните импресии Концертот за обоа и оркестар 1959 Радио Скопје Симфонија бр. 5 Благоја Ивановски Македонска филхармонија Бетовен Драгослав Ортаков Новак Кирчо Давидовски Ванчо Чавдарски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат