Наслов:

АФИРМАЦИЈА НА МЛАДАТА МУЗИЧКА ГЕНЕРАЦИЈА


Издадено на: 16.05.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4597 | Страна: 4

Програма:
Кантата за хор и оркестар од Дитрих Букетехуце и други дела
Учесници:
Благоја Николовски - тенор, Р. Македонија; Костадин Кирков–виолина, Р. Македонија; Михајло Докузов - хорна, Р. Македонија; Димче Стојановски–виолончело, Р. Македонија; Љиљана Какуринова–солист, Р. Македонија; Евгенија Спасовска–флејта, Р. Македонија; Филип Ангеловски–кларинет, Р. Македонија; Магдалена Апостолова–пијано, Р. Македонија; Оркестарот на Средната музичка школа; Петар Петровски–диригент, Р. Македонија; Калина Ѓоргова–пијано, Р. Македонија; Јана Секуловска– пијано, Р. Македонија; Томислав Шопов–диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1959 Благоја Николовски Бранко Каракаш Димче Стојановски Дитрих Букетехуде Евгенија Спасовска Јана Секуловска Калина Ѓоргова Кантата за хор и оркестар Костадин Кирков Љиљана Какуринова Магдалена Апостолова Михајло Докузов Петар Петровски Скопски народен театар Средна музичка школа Скопје Томислав Шопов Филип Ангеловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат