Наслов:

ДВАЈЦА ГОСТИ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА


Објавено на: 29.03.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4534 | Страна: 4

Програма:
Џакомо Пучини: Тоска
Учесници:
Ино Перишиќ - диригент; Јонел Тудоран - тенор, Романија; Јован Курсула–баритон, Р. Македонија; Данка Фирфова - сопран, Р. Македонија

Клучни зборови:
Данка Фирфова Тоска 1959 Ино Перишиќ Џакомо Пучини Јонел Тудоран Јован Курсула Марио Каварадоси Бранко Каракаш

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат