Наслов:

КОНЦЕРТ НА ВИОЛИНИСТОТ ЛАЗАР МАРЈАНОВИЌ


Објавено на: 06.03.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4537 | Страна: 4

Програма:
Чакона од Томасо Антонио Витали, Соната за виолина Ге дур од Едвард Григ, Рондо од Волфганг Амадеус Моцарт - Фриц Крајслер, Интродукција и Рондо капричиозо од Камиј Сен - Санс, Ла фонтана малата од Роберто Роселини, Скерцо тарантела од Хенри Вјењавски и Приспивна песна од Миховил Логар
Учесници:
Лазар Марјановиќ - виолина, Србија; Милица Стојановиќ-Марјановиќ–пијано, Србија

Клучни зборови:
Фриц Крајслер Ла фонтана малата Камиј Сен Санс Хенри Вјењавски Лазар Марјановиќ Скерцо тарантела Томасо Антонио Миховил Логар Витали Приспивна песна Чакона Милица Стојановиќ Бранко Каракаш Едвард Григ Марјановиќ Соната за виолина Ге дур Волфганг Амадеус Моцарт Рондо 1959 Рондо капричиозо Интродукција Роберто Роселини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат