Наслов:

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ НА РАДИО БЕЛГРАД


Објавено на: 16.11.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Дела од Мокрањац, Костиќ, Галус, „Вода звира" од Јосип Славенски, Три стари унгарски песни од Бела Барток, „Николет" од Морис Равел, „Катули Кармина" од Карл Орф, „Ленка“ од Прокопиев, „Од лошо полошо“ и Приспивна од Скаловски и песни од Властимир Николовски.
Учесници:
Хорот на Радио Белград; диригент: Боривое Симиќ

Клучни зборови:
Бела Барток Боривое Симиќ Приспивна Хорот на Радио Белград Драгослав Ортаков Вода звира Мокрањац Три стари унгарски песни Скаловски Николет Прокопиев Катули Кармина Костиќ Од лошо полошо Радио Скопје Ленка Властимир Николовски Карл Орф Морис Равел Јосип Славенски 1958 Галус

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат