Наслов:

ВО ДУХОТ НА ПОЛЕТОТ И МЛАДОСТА


Издадено на: 23.10.1958
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4426 | Страна: 4

Програма:
Увертира „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт? од Луиџи Бокерини, Симфониска игра од Мирослав Магдалениќ, Симфонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Скопска филхармонија; Игор Џадров - диригент, Хрватска; Киро Божиновски - флејта, Р. Македонија

Клучни зборови:
1958 Бранко Каракаш Игор Џадров Карл Марија фон Вебер Киро Божиновски Лудвиг ван Бетовен Луиџи Бокерини Мирослав Магдалениќ Симфонија бр. 8 Симфониска игра Скопска филхармонија Увертира Оберон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат