Наслов:

ВИРТУОЗНОСТА НА МАЈКЛ РАБИН


Издадено на: 03.10.1958
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4410 | Страна: 4

Програма:
Соната оп. 12 бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен, Соната во Де дур оп. 94 од Сергеј Прокофјев, Поема оп. 25 од Ернест Шосон, Бурлеска од Јозеф Сук, „Цигани“ од Морис Равел
Учесници:
Михаел Рабин - виолина, САД; Андреја Прегер–пијано

Клучни зборови:
1958 Андреја Прегер Бранко Каракаш Бурлеска Ернест Шосон Јозеф Сук Лудвиг ван Бетовен Михаел Рабин Морис Равел Поема оп. 25 Сергеј Прокофјев Соната Де дур оп. 94 Соната оп. 12 бр. 1 Цигани

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат