Наслов:

АРВО АИРАКСИНЕН ПОВТОРНО ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Објавено на: 01.06.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Симфонија бр. 2 од Сибелиус, Прелудиум и фуга во g-moll од Бах во оркестрација на Аираксинен и Концерт за пијано и оркестар во Es-dur од Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Арво Аираксинен, Финска; Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
Арво Аираксинен 1958 Македонска филхармонија Симфонија бр. 2 Драгослав Ортаков Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Бах Лист Сибелиус Радио Скопје Прелудиум и фуга во g-moll Ладислав Палфи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат