Наслов:

ПЕТТИ КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ


Објавено на: 18.05.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Серенада оп. 6 за гудачки оркестар од Сук, Концерт за две виолини и камерен оркестар во d-moll од Бах и Концерт за виолончело и камерен оркестар во D-dur од Џузепе Тартини.
Учесници:
Камерен ансамбл на Скопската филхармонија; диригент: Илија Маринковиќ; Глигорие Гировски - виолина; Иштван Веребеш - виолина; Богомил Чеховин - виолончело

Клучни зборови:
Богомил Чеховин Концерт за две виолини и камерен оркестар во d-moll Сук Серенада оп. 6 Радио Скопје Камерен ансамбл на Скопската филхармонија Илија Маринковиќ Глигорие Гировски 1958 Концерт за виолончело и камерен оркестар во D-dur Иштван Веребеш Драгослав Ортаков Ѓузепе Тартини Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат