Наслов:

КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТКАТА РИТА МИХАИЛ-ВУРЦИ


Објавено на: 15.05.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Карневал оп. 9 од Шуман, „Слики од изложбата" од Мусоргски, Корални прелудии од Бах во обработка на Бузони, „Беглести визии" од Прокофјев и Рапсодија оп. 21 од Каломирис.
Учесници:
Рита Михаил-Вурци - пијано, Грција

Клучни зборови:
Рита Михаил-Вурци Радио Скопје Корални прелудии 1958 Беглести визии Шуман Рапсодија оп. 21 Прокофјев Каломирис Драгослав Ортаков Бах Мусоргски „Слики од изложбата“ Карневал оп. 9 Бузони

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат