Наслов:

ПРВ КОНЦЕРТ НА ФИМЧО МУРАТОВСКИ


Објавено на: 17.03.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Предигра кон „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт за пијано и оркестар во a-moll од Едвард Григ и Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Снежана Органџиева - пијано

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Драгослав Ортаков Волшебниот стрелец Петар Илич Чајковски Концерт за пијано и оркестар во a-moll Радио Скопје Снежана Органџиева Симфонија бр. 5 1958 Карл Марија фон Вебер Едвард Григ Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат