Наслов:

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ЛАДИСЛАВ ПАЛФИ


Објавено на: 12.03.1958
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Сонатата во g-moll оп. 22 од Шуман, „Градините под дожд" од Дебиси, Тема со варијации во a-moll од Паганини-Лист- Бузони, Минијатури од Ернест Кираљ, Прелудиј и фуга во es-moll од Бах, Балада во f-moll од Шопен, две композиции од Чајковски, Импровизации од Шкерјанц и „Рапсодијата во сино" од Гершвин.
Учесници:
Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
Дебиси Шкерјанц Радио Скопје Импровизации Гершвин Балада во f-moll Ладислав Палфи минијатури 1958 Сонатата во g-moll оп. 22 Шуман Градините под дожд Чајковски Тема со варијации во a-moll од Паганини-Лист- Бузони Драгослав Ортаков Ернест Кираљ Бах Прелудиј и фуга во es-moll Шопен Рапсодијата во сино

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат