Наслов:

ДВЕ НОВИ КОМПОЗИЦИИ ОД МАКЕДОНСКИ АВТОРИ


Објавено на: 23.01.1958
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4205 | Страна: 5

Програма:
Симфонија во Ге мол од Волфганг Амадеус Моцарт, Класична свита за камерен оркестар од Томислав Зографски, Пасакаља од Властимир Николовски, Концерт за соло пијано и оркестар бр. 3 во Це мол од Лудвиг ван Бетовен; Парафраза од Франц Лист
Учесници:
Скопска филхармонија; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија; Ото Либих–пијано, Р. Бугарија

Клучни зборови:
Скопска филхармонија Парафраза Франц Лист Томислав Зографски Властимир Николовски Камерен оркестар 1958 Бранко Каракаш Симфонија Ге мол Лудвиг ван Бетовен Класична свита Пасакаља Тодор Скаловски Ото Либих Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за соло пијано и оркестар бр. 3 Це мол

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат