Наслов:

ТРЕТ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА


Издадено на: 22.12.1957
Автор: Владо Чучков
Периодика: Разгледи
Број: 22 | Страна: 18

Програма:
Предиграта „Егмонд“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за пијано и оркестар во Де мол од Волфганг Амадеус Моцарт, „Скици од Азија“ од Александар Бородин, „Унгарски марш“ од Хектор Берлиоз, „Балканска поема“ од Крешимир Барановиќ
Учесници:
Скопска филхармонија; Кирил Спировски–диригент, Р. Македонија; Лилјана Костиќ–Топалоска–пијано, Р. Македонија

Клучни зборови:
1957 Александар Бородин Балканска поема Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Егмонд Кирил Спировски Концерт за пијано и оркестар во Де мол Крешимир Барановиќ Лилјана Костиќ–Топалоска Лудвиг ван Бетовен Скици од Азија Скопска филхармонија Унгарски марш Хектор Берлиоз

Оригинален извадок: