Наслов:

ПИЈАНИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ НА ПЈЕР САНКАН


Издадено на: 26.11.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4129 | Страна: 4

Програма:
Соната во Ге дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Impropta avec variations оп. 124 од Франц Шуберт, Фантазија во Це дур oп. 17 од Роберт Шуман, Три прелудиуми од Клод Дебиси, Ноктурно од Габриел Форе, Сонатини од Морис Равел и „Војници“ од Пјер Санкан
Учесници:
Пјер Санкан - пијано, Франција

Клучни зборови:
1957 Impropta avec variations оп. 124 Бранко Каракаш Војници Волфганг Амадеус Моцарт Габриел Форе Клод Дебиси Концертна дирекција на НРМ Морис Равел Ноктурно Пјер Санкан Роберт Шуман Соната Ге дур Сонатини Три прелудиуми Фантазија Це дур oп. 17 Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат