Наслов:

МОЦАРТ МАТИНЕ


Издадено на: 05.11.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4108 | Страна: 4

Програма:
Увертира на операта „Титус“, Концерт за пијано и оркестар во Бе дур и Симфонија бр. 38 во Де дур од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Камерен оркестар на Скопска филхармонија, Р. Македонија; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Хајнц Шолц - пијано, Австрија

Клучни зборови:
1957 Бранко Каракаш Волфганг Амадеус Моцарт Камерен оркестар Концерт пијано оркестар Бе дур Симфонија бр. 38 Де дур Скопска филхармонија Тодор Скаловски Тома Прошев Увертира Опера Титус Хајнц Шолц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат