Наслов:

УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ


Објавено на: 04.11.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4107 | Страна: 4

Програма:
Руските масовни песни „Ми красније солдати“ и „Смјело ми и бој пајдјом“, „Половецки игри“, Финале од Операта „Иван Сусањин“ и Арија на Игор од операта „Кнез Игор“ од Александар Бородин, Партизанска рапсодија од Бандуро???, Симфониска поема „Илова гора“ од Марјан Козина
Учесници:
Хор на Дом на ЈНА, Србија; Симфониски оркестар на Дом на ЈНА, Србија; Младен Јагушт - диригент, Србија; Жарко Цвијиќ–бас, Србија

Клучни зборови:
Смјело ми и бој пајдјом Половецки игри Бранко Каракаш Финале Опера Иван Сусањин Арија Кнез Игор 1957 Партизанска рапсодија Александар Бородин Бандур Хор и симфониски оркестар на ЈНА Белград Симфониска поема Илова гора Младен Јагушт Марјан Козина Жарко Цвијиќ Руски масовни песни Ми красније солдати

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат