Наслов:

„САМСОН И ДАЛИЛА“


Издадено на: 03.11.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 19 | Страна: 9

Програма:
Операта „Самсон и Далила“ на Камиј Сен–Санс
Учесници:
Ино Перишиќ–диригент; солисти: Ана Липша –Тофовиќ, Марио Ѓуранец, Методија Илиевски, Станко Липша, Коста Шуваковиќ

Клучни зборови:
1957 Ана Липша Тофовиќ Василије Поповиќ–Цицо Владо Атанасов Ино Перишиќ Камиј Сен-Санс Коста Шуваковиќ Марио Ѓуранец Методија Илиевски Младен Сабљиќ Самсон и Далила Станко Липша

Оригинален извадок: