Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 03.11.1957
Автор: Тома Прошев
Периодика: Разгледи
Број: 19 | Страна: 9

Програма:
Симфониска предигра „Крал Матјаш“ од Матија Бравничар, Клавирски концерт бр. 3 од Станојло Раичиќ, Три става од Босанската суита за гудачки оркестар од Владо Милошевиќ, Скерцо од Првата симфонија на Мило Ципра, Симфонија бр. 1 „Леста“ од Благоја Ивановски
Учесници:
Скопска филхармонија, Р. Македонија; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1957 Благоја Ивановски Босанска суита за гудачки оркестар Владо Милошевиќ Клавирски концерт бр. 3 Крал Матјаш Леста Матија Бравничар Мило Ципра Симфонија бр. 1 Скерцо Скопска филхармонија Станојло Раичиќ Тодор Скаловски Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат