Наслов:

ДЕЛА ОД ДОМАШНИ КОМПОЗИТОРИ НА ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 31.10.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4103 | Страна: 4

Програма:
Матија Бравничар: Крал Матијан, Владо Милошевиќ: Босанска свита, Станоијло Раичиќ: Концерт за пијано и оркестар бр. 3, Мило Ципра: Симфонија бр.1 (скерцо), Благоја Ивановски: Леста
Учесници:
Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Зденко Марасовиќ - пијано, Србија, Скопска филхармонија

Клучни зборови:
1957 Благоја Ивановски Босанска свита Бранко Каракаш Владо Милошевиќ Концерт за пијано и оркестар бр. 3 Крал Матијан Леста Матија Бравничар Мило Ципра Симфонија бр.1 (скерцо) Станоијло Раичиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат