Наслов:

„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА


Издадено на: 27.10.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4099 | Страна: 6

Програма:
Операта „Самсон и Далила“ од Камиј Сен - Санс
Учесници:
Ана Липша - Тофовиќ - алт, Р. Македонија; Марио Ѓуранец; Станко Липша, Р. Македонија; Коста Шуваковиќ, Р. Македонија; Методија Илиевски, Р. Македонија; Боро Ацевски - Р. Македонија; Спирос Куфојанакис, Р. Македонија; Миодраг Ставриќ, Р. Македонија; Ино Перишиќ - диригент

Клучни зборови:
1957 Ана Липша Тофовиќ Боро Ацевски Бранко Каракаш Василије Поповиќ Цицо Ино Перишиќ Камиј Сен Санс Коста Шуваковиќ Марио Ѓуранец Методија Илиевски Миодраг Ставриќ Младен Сабљиќ Нина Кирсанова премиера Самсон и Далила Скопска опера Спирос Куфојанакис Станко Липша Фердинанд Лемер Фердо Пирц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат