Наслов:

ДВЕ ВЕЧЕРИ CO ДИМИТАР УЗУНОВ


Издадено на: 10.10.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4082 | Страна: 4

Програма:
Операта „Аида“ од Џузепе Верди и операта „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Димитар Узунов - тенор, Бугарија

Клучни зборови:
1957 Аида Бранко Каракаш Димитар Узунов Дон Хозе Жорж Бизе Кармен Концертна дирекција на НРМ Радамес Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат