Наслов:

„ПАЉАЧИ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 06.10.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4078 | Страна: 4

Програма:
Паљачи од Руџеро Леонкавало
Учесници:
Анте Марушиќ - баритон, Србија; Марија Скаловска - сопран, Р. Македонија; Енцо Серини, Италија; Орде Тодоровски - тенор, Р. Македонија; Марио Ѓуранец - тенор, Хрватска; Душко Бабиќ–диригент

Клучни зборови:
1957 Анте Марушиќ Бранко Каракаш Васил Ќортошев Василие Поповиќ Цицо Душко Бабиќ Енцо Серини Марија Скаловска Марио Ѓуранец Опера Паљачи Орде Тодоровски Руџеро Леонкавало Скопска опера

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат