Наслов:

КОНЦЕРТ НА В. БИЏОВА-ГАЈДОВА


Издадено на: 06.10.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 17 | Страна: 9

Програма:
„Приспивна песна“ од Јоханес Брамс, „Весалата“ од Артуро Маркез, „Месечина“ од Роберт Шуман, „Шарпланинска приспивна“ од Тодор Скаловски и др.
Учесници:
Васка Биџова–Гајдова–сопран, Р. Македонија; Лилјана Копачкова–пијано, Р. Македонија

Клучни зборови:
1957 Артуро Маркез Васка Биџова Гајдова Весалата Владо Атанасов Јоханес Брамс Лилјана Копачкова Месечина Приспивна песна Роберт Шуман Тодор Скаловски Франц Шуберт Шарпланинска приспивна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат