Наслов:

СОВРШЕНСТВО НА ВИОЛИНИСТИЧКО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 02.10.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4075 | Страна: 4

Програма:
Соната бр. 1 во Ге дур од Јоханес Брамс, Соната бр. 5 во Це дур од Јохан Себастијан Бах, Соната во Ф мол од Сергеј Прокофјев, „Импровизација“ од Ернест Блох и „Капричо баск“ од Пабло де Сарасате
Учесници:
Леонид Коган - виолина, Русија; Андреј Митник - пијано, Русија

Клучни зборови:
1957 Андреј Митник Бранко Каракаш Ернест Блох Импровизација Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Капричо баск Леонид Коган Пабло Сарасате Сергеј Прокофјев Соната бр. 1 Ге дур Соната бр. 5 Це дур Соната Ф мол

Оригинален извадок: