Наслов:

УСПЕШЕН КОНЦЕРТ НА ВАСИЛКА БИЏОВА – ГАЈДОВА


Објавено на: 26.09.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4068 | Страна: 4

Програма:
„Славеј“– Сен Санс
Учесници:
Васка Биџова - Гајдова - сопран, Р. Македонија; Лилјана Копачкова - пијано

Клучни зборови:
1957 Василка Биџова Гајдова Лилјана Копачкова Славеј и ружа Камиј Сен Санс Бранко Каракаш

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат