Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ДРАГАН ПЕРИЌ ВО „РИГОЛЕТО“


Издадено на: 21.09.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4063 | Страна: 4

Програма:
Операта „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Драган Периќ - тенор, БИХ; Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; Зина Креља; Енцо Серини

Клучни зборови:
1957 Бранко Каракаш Верди Драган Периќ Енцо Серини Зина Креља Риголето Џузепе Трајко Прокопиев

Оригинален извадок: