Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ГРУПАТА ДАЛМАТИНЦИ ОД ЗАГРЕБ


Објавено на: 11.09.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4053 | Страна: 5

Програма:
Забавни мелодии (Гудбај Џо, Еј Џо и др.)
Учесници:
Музичка група „Далматинци“, Р. Хрватска; Божица Божиќевиќ–сопран, Р. Хрватска; Борис Николиќ– тенор, Р. Хрватска, Миховил Петровиќ–бас, Р. Хрватска

Клучни зборови:
Еј Џо Далматинци Загреб Далматински народни песни популарни забавни мелодии машки вокален квинтет Божица Божиќевиќ Борис Николиќ Миховил Петровиќ Бранко Каракаш Забавни мелодии Гудбај Џо 1957

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат