Наслов:

ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ


Издадено на: 23.06.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3973 | Страна: 5

Програма:
Арии од оперите „Кармен“ на Жорж Бизе, „Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук, „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи, „Травијата“ и „Риголето“ од Џузепе Верди, „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало, „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини, песната „Пролетни звуци“ од Рихард Штраус, Половетски танци од операта „Кнез Игор“ од Александар Бородин
Учесници:
Хорот, оркестарот и солисти на Операта; Зина Креља – мецосопран; Ана Липша Тофовиќ–сопран; Томислав Рено; Анте Марушиќ–баритон; диригент Ино Перишиќ

Клучни зборови:
1957 Александар Бородин Ана Липша Тофовиќ Бранко Каракаш Жорж Бизе Зина Креља Ино Перишиќ Кавалерија Рустикана Каватина на Фигаро Кармен Кнез Игор Кристоф Вилибалд Глук Орфеј Паљачи Пјетро Маскањи Половетски танци Пролетни звуци Риголето Рихард Штраус Руџеро Леонкавало Севилскиот берберин Томислав Рено Травијата Хабанера Хор и оркестар на Операта Џоакино Росини Џузепе Верди

Оригинален извадок: