Наслов:

„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“


Издадено на: 16.06.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 13 | Страна: 3

Програма:
Операта „Кнез Игор“ од Александар Бородин, Операта „Манон“ од Жил Масне
Учесници:
Кнез Игор: Даворин Жупанич–диригент Манон: Анита Мезетова–сопран; Богомир Лукеш–тенор; останати солисти: Методија Илиевски, Миливоје Радовиќ, Артур Сурмејан, Станко Липша

Клучни зборови:
1957 Александар Бородин Анита Мезетова Артур Сурмејан Богомир Лукеш Бранко Костовски Владо Атанасов Даворин Жупанич Емил Фрелих Жил Масне Кнез Игор Манон Методија Илиевски Миливоје Радовиќ Мира Глишиќ Рада Петрова Станко Липша

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат